RaadSaam Erfgoedprojecten is hét adviesbureau voor musea en gemeenten die het kostbare verleden met een duurzame toekomst willen verbinden.

Wij geven advies, zetten projecten op en brengen erfgoedinstellingen dichter bij elkaar. Dit doen wij zowel voor kleine vrijwilligersorganisaties als voor middelgrote en grote musea door heel Nederland en Vlaanderen.

Werkwijze

Samenwerken

Wij vinden het belangrijk dat ons werk door een breed draagvlak ondersteund wordt. Vrijwilligers, medewerkers, de buurman, wij nemen iedereen serieus.

Out of the box

Wij bewandelen niet een standaardroute, maar creëren een resultaat op maat. Elk project bekijken wij op een onbevangen wijze.

Buitenboordmotor

Als ondersteuner(s) geven wij de voorkeur aan efficiënt handelen boven eindeloos vergaderen. Op die manier kunnen we een organisatie aanzetten tot optimaal gebruik van eigen kracht.

Wij zijn Agnes en Michelle


Agnes:
“Ik ben jarenlang actief geweest voor musea als museumconsulent voor de kerkelijke en museale collecties in Limburg.”

Michelle: “Na het afronden van twee culturele studies was ik vastbesloten in de culturele sector aan de slag te gaan. Met de focus op musea. Helaas was dit nog niet zo gemakkelijk.”

Agnes: “Naast de inhoud en de vele collecties richt mijn interesse zich op organisaties en mensen in de culturele sector. Om jonge mensen een kans te bieden op betaald werk in de erfgoedsector, ben ik gestart met het project Erfgoedtalent.

Michelle: “Ik heb Agnes door deelname aan Erfgoedtalent in 2014 ontmoet. Dit was een mooie kans om werkervaring op te doen in de sector.”

Agnes: “In 2015 ben ik als zelfstandige begonnen met mijn bedrijf AV-Erfgoedprojecten. Een adviesbureau gespecialiseerd in projecten in het cultureel erfgoed.

Michelle: “Toen Agnes besloot om als zelfstandige aan de slag te gaan ben ik betrokken gebleven bij al haar projecten, zo hebben we jaren samengewerkt.

Agnes: “In 2017 is het moment gekomen dat we officieel samen een vof zijn gestart, zodat we op gelijke voet nog meer mooie dingen kunnen ontwikkelen in de erfgoedsector.”

Michelle: “Het leuke is dat elk advies, elk nieuw product, elk nieuw netwerk en elk nieuw inzicht een stapje vooruit voor onze sector kan betekenen.”

Agnes: “Wij willen met onze expertise en ons enthousiasme een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen.”

Agnes Vugts​

Als erfgoedprofessional ben ik creatief, ondernemend en doelgericht. Mijn interesse richt zich op organisaties en mensen in de culturele sector. Om jonge mensen een kans te bieden op betaald werk in de erfgoedsector, ben ik gestart met het project Erfgoedtalent. En vanwege mijn interesse voor organisatiedynamiek volgde ik bij de Open Universiteit bij Thijs Homan het vak organisatieverandering en ontwikkeling.

A.F.M. Vugts Curriculum Vitae

Michelle van der Sluis

Als erfgoedprofessional ben ik oplossingsgericht, ruimdenkend en vernieuwend. Ik zet mijn sociale vaardigheden in ter bevordering en ondersteuning van de samenwerking binnen organisaties. Het schenkt veel voldoening organisaties verder te kunnen helpen zich te ontwikkelen en te professionaliseren door het delen van mijn expertise.

M.M van der Sluis Curriculum Vitae