2021

Eindhoven Museum, Eindhoven

Eindhoven Museum
Het Eindhoven Museum is in 2012 ontstaan uit een samenwerking tussen het toenmalige Historisch Openlucht Museum Eindhoven (nu preHistorisch Dorp) en Museum Kempenland Eindhoven. De collectie van Eindhoven Museum bestaat uit 23.000 objecten en documenteert de vele veranderingen die de stad en de omliggende regio hebben ondergaan. In maquettes, foto’s, schilderkunst en volkenkundige objecten wordt een beeld geschetst van een stad in ontwikkeling.

De vraag   
Met het oog op de ontwikkeling van Vonk – knetterend museumpark- is er de wens om weer de regie over deze collecties te krijgen. Het museum wil graag de collectie weer als schatkamer kunnen zien met alle verhalen en themalijnen die aansluiten bij de missie van het nieuwe museumconcept.

Onze uitvoering      
Ons doel is het museum te helpen orde op zaken te stellen wat betreft de collectie door middel van het doen van een collectiewaardering. Hierin wordt de collectie naast de nieuwe missie van het museum gelegd. De waardering geeft eveneens kaders voor het selecteren en eventueel herplaatsen van delen van de collectie. De waardering geeft daarmee nieuwe bouwstenen voor een duurzaam toekomstig collectieplan die ook door ons wordt geschreven.

Deel dit project

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Keramiekcentrum Tiendschuur, Tegelen

Beleidsdocumenten, Ondersteuning beleidsdocumenten

Historisch Museum De Bevelanden, Goes

Collectiewaardering, Ondersteuning beleidsdocumenten

Het Spoorwegmuseum, Utrecht

Beleidsdocumenten, Collectieplan, Ondersteuning beleidsdocumenten

Missiemuseum, kloosterdorp Steyl

Beleidsdocumenten, Beleidsplan, Ondersteuning beleidsdocumenten