2020

Gemeente Bergen

Gemeente Bergen
De gemeente Bergen heeft haar kunstcollectie ondergebracht bij Museum Kranenburgh. Stichting Kranenburgh exploiteert voor de gemeente twee musea: museum Kranenburgh en Museum Het Sterkenhuis, elk met zijn eigen locatie in Bergen. Zij beheert een eigen collectie en tevens collecties van de gemeente Bergen en het Noord-Hollands Kunstcentrum. Op verzoek van de gemeente voert stichting Kranenburgh ook educatieve activiteiten uit en zet zij in opdracht van gemeente cultuurcoaches in op basisscholen.

De vraag
De gemeente Bergen heeft behoefte aan een integraal advies over een aantal gesignaleerde knelpunten met betrekking tot Museum Kranenburgh en de subsidiëring daarvan. Hoofdzaak is de knelpunten rond het depot en collectiebeheer en de afspraken in huur en vastgoedbeheer nader te analyseren en de gemeente en het museum van werkbare oplossingen te voorzien.

Onze uitvoering
In samenwerking met BMC hebben wij voor een aanpak gekozen die begint bij het creëren van een geobjectiveerd inzicht in de relevante feiten, omstandigheden en gebeurtenissen. Op basis van die inzichten creëren wij het overzicht in de vorm van het concreet duiden van verbanden, oorzaken, gevolgen, kansen en risico’s. Dit overzicht vormt vervolgens de basis om relevante aanbevelingen te kunnen doen aan de gemeente en aan de Stichting Kranenburgh om uitzicht te bieden op een positief en duurzame relatie.

Deel dit project

Werkzaamheden

In samenwerking met

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties