2019

Gemeente Eersel, het Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Gemeente Eersel, het Kempenmuseum De Acht Zaligheden
De kern van de activiteiten van Kempenmuseum De Acht Zaligheden is het beheren, toegankelijk maken en inzichtelijk maken van de cultuurhistorische geschiedenis van regio ‘De Kempen’. Het betreft vooral de periode 1850 tot nu toe en gaat over het leven van de mensen, waarin vroeger de agrarisch sector zwaar de overhand had.

De vraag
Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden staat voor een belangrijk keuzemoment. Het museum heeft een ontwikkelvisie opgesteld waarin een duurzaam en nieuw museumconcept staat beschreven. Het museum vraagt de gemeente Eersel deze visie te steunen en het museum financiële mogelijkheden te geven om in samenwerking met experts de ontwikkelvisie uit te werken in een ondernemings- en herhuisvestingsplan. De gemeente Eersel staat in beginsel positief tegenover een doorontwikkeling van Kempenmuseum De Acht Zaligheden, maar wil eerst als tussenstap een haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkelmogelijkheden uitvoeren.

Onze uitvoering
In overleg met de gemeente Eersel is RaadSaam Erfgoedprojecten samen met Marco van Vulpen (BMC), gestart met het haalbaarheidsonderzoek. Het doel van dit haalbaarheidsonderzoek is zowel het museum als de gemeente meer inzicht te geven in de ontwikkelmogelijkheden. Dit haalbaarheidsonderzoek moet zowel het museum als de gemeente meer inzicht geven in: het beoogde museale profiel, interessante doelgroepen, mogelijke samenwerkingspartners, mogelijke organisatorische aanpassingen, mogelijke aanpassingen huisvesting, financiële consequenties en de financieringsmogelijkheden.

 

Deel dit project

In samenwerking met

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Keramiekcentrum Tiendschuur, Tegelen

Beleidsdocumenten, Ondersteuning beleidsdocumenten

Historisch Museum De Bevelanden, Goes

Collectiewaardering, Ondersteuning beleidsdocumenten

Het Spoorwegmuseum, Utrecht

Beleidsdocumenten, Collectieplan, Ondersteuning beleidsdocumenten

Missiemuseum, kloosterdorp Steyl

Beleidsdocumenten, Beleidsplan, Ondersteuning beleidsdocumenten