2023 / 2024

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum
Het HomeComputerMuseum (HCM) is het jongste museum in Helmond. In een paar jaar tijd (en tegen de corona-stroom in) heeft het HCM een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, zowel in concept, in vierkante meters en qua organisatorische ontwikkeling. HCM is een mengvorm van drie pijlers: 1) museum, 2) centrum voor dagbesteding en reintegratie en 3) commercie met onder andere een werkplaats voor reparatie, verkoop 2e hands computer en andere computer-gerelateerde dienstverlening.

De vraag
De vraag is om te onderzoeken welke waarde aan het HCM moet worden toegekend in het culturele bestel en het sociaal domein van Helmond. In het verlengde daarvan is de vraag in hoeverre de gemeente het HCM beter zou moeten ondersteunen vanuit gemeentelijke beleids- en subsidiekaders voor de cultuur- en erfgoedsector en/of het sociaal domein. Voor wat betreft de cultuur- en erfgoedsector zal gekeken worden hoe het HCM past in de Cultuurvisie die momenteel wordt opgesteld en opgenomen kan worden in het daarop gebaseerde Uitvoeringsprogramma.

Onze uitvoering
RaadSaam zal samen met BMC een ontwikkelperspectief opleveren met hierin een analysedocument, een collectiebenchmark en de toekomstscenario’s voor het HomeComputerMuseum.   

Deel dit project

Werkzaamheden

In samenwerking met

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties

Gemeente Roermond, Cuypershuis

Advies, Collecties, Collectiescan