Harmonium Museum
2022

Harmonium Museum, Emmen

Harmonium Museum, Emmen
Het museum is in 2001 opgericht en heeft de grootste harmoniumcollectie ter wereld met meer dan 250 stuks harmoniums. Daarnaast is er een theaterzaal aanwezig waar zangworkshops en uitvoeringen worden gegeven. Een groot aantal instrumenten in het museum is gerestaureerd en kan bespeeld worden.

De vraag
Het Harmonium Museum is gevestigd in het Veenpark te Barger-Compascuum. Dit veenpark -over de geschiedenis van het Veen in Drenthe- heeft zelf nieuwe plannen en daar past het Harmonium Museum volgens het Veenpark niet meer bij. Nu het Harmonium Museum op zoek moet naar een nieuwe locatie, wordt de exploitatie onzeker. Dit wordt veroorzaakt door nieuwe huur, extra kosten voor gebouwlijke aanpassingen, verhuizing van de collectie en een nieuwe inrichting.

Onze uitvoering
RaadSaam maakt scenario’s voor de toekomst van het museum, zodat het museum verder kan met zijn werking en zijn groep vrijwilligers. Per scenario zal gekeken worden naar de benodigde minimale museale werking, interessante doelgroepen, mogelijke samenwerkingspartners en de minimale uitganspunten voor huisvesting. Daarnaast maken we een document met meer informatie over de huidige wet- en regelgeving en plichten voor het runnen van een geregistreerd museum.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties