2021

Huis voor de Kunsten Limburg, Roermond

Huis voor de Kunsten Limburg
Het Huis voor de Kunsten Limburg vervult dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed). Bij het Huis is ook een consulent musea actief voor het hele Limburgse musea en erfgoedveld.

De vraag
In 2021 zal het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) een project starten genaamd: ‘waardeer Limburgs erfgoed’. Het HKL wil graag online sessies en live bijeenkomsten met kleine groepjes organiseren. Gepland is om in 2021 aan de slag te gaan met de collectieanatomie. Aan het einde van 2021 moeten alle musea die meegedaan hebben, een nieuwe thematische indeling hebben gemaakt. In 2022 is de planning om een topstukkencollectie samen te stellen.

De uitvoering
RaadSaam Erfgoedprojecten zal ondersteunen door middel van een teach the teacher methode. En zal ondersteuning bieden bij het maken van de werkwijze: de structuur van de bijeenkomsten en de vragen die aan de deelnemers gesteld kunnen worden.

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Allard Pierson Museum, Amsterdam

Onderzoek, Overige werkzaamheden

Eindhoven Museum, Eindhoven

Beleidsdocumenten, Collecties, Collectiewaardering

Het maken van een stappenplan en het ondersteunen en begeleiden van de verhuizing van de collectie van Histaruz

Verhuizing Histaruz, Leuven

Advies, Collecties

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling