Huis voor de Kunsten Limburg
2020

Huis voor de Kunsten Limburg, Roermond

Huis voor de Kunsten Limburg
Het Huis voor de Kunsten Limburg vervult dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed). Bij het Huis is ook een consulent musea actief voor het hele Limburgse musea en erfgoedveld.

De vraag
Begin dit jaar heeft het Huis, als onderdeel van het project Wijzer in Erfgoed, een spreekuur voor musea in het leven geroepen. Tijdens de eerste digitale sessie stond het onderwerp ‘collecties’ centraal. Twee musea kregen de kans een uur lang te sparren met een deskundige op het gebied van collectiewaardering en herbestemming van objecten. HKL is voor het spreekuur collecties op zoek naar een expert om aan te schuiven bij twee casussen die te maken hebben met collectiewaardering en herbestemming.

De uitvoering
De deelnemende musea stuurden een vraag in over deelcollecties die zij al een tijdje fysiek niet (geheel) kunnen inzetten voor publieksdoeleinden. Beide instellingen vinden het jammer dat deze deelcollecties momenteel niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek, want, zo zeiden beiden stellig ‘dat verdienen deze collecties wel’. Er is met de deelnemende musea gesproken over  over mogelijkheden om de deelcollecties weer beter in beeld te krijgen.

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Het maken van een stappenplan en het ondersteunen en begeleiden van de verhuizing van de collectie van Histaruz

Verhuizing Histaruz, Leuven

Advies, Collecties

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

De ondersteuning van het maken van een profiel en de werving voor een nieuwe (tijdelijke) opvolging van de huidige conservator.

Missiemuseum Steyl

Advies