2019

Industrieel Museum Zeeland, Sas van Gent

Industrieel Museum Zeeland
De stichting Industrieel Museum Zeeland wil zorgen voor een eigentijdse museale beleving en een bewustwording van de maatschappelijke en economische impact van de Zeeuwse industrie in heden, verleden en toekomst. Het museum biedt een breed verhaal over verleden, heden en toekomst van de industrie in geheel Zeeland, alsmede een verklaring voor het verloop van het industrialisatieproces.

De vraag
Het Industrieel Museum Zeeland (IMZ) heeft RaadSaam Erfgoedprojecten en BMC benaderd een advies uit te brengen om de verdere ontwikkeling van Industrieel Museum Zeeland te versterken, door samen de professionalisering te onderzoeken.

Onze uitvoering
Dit advies zal in samenspraak zijn met het bestuur, de vrijwilligers en stakeholders, om zodoende het nodige draagvlak te verkrijgen voor eventuele maatregelen. Het onderzoek moet het Industrieel Museum Zeeland een praktische focus op zijn museale toekomst in handen geven en richting geven aan de verdere professionalisering van het museum door het maken van een professionaliseringsplan. Het advies kent de volgende fasering: oriëntatiefase, inventariseren professionaliseringsbehoefte en mogelijkheden en uitwerkingsfase.

Deel dit project

Werkzaamheden

In samenwerking met

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties