2022

Keramiekcentrum Tiendschuur, Tegelen

Keramiekcentrum de Tiendschuur
Keramiekcentrum de Tiendschuur is naast een museum met mooie (historische en hedendaagse) keramiek ook een atelier. Het museum heeft een werkplaats waar je je eigen creativiteit kan ontdekken en het maakproces zelf kan beleven. De Tiendschuur plaatst zichzelf zo in een stevige traditie van werkplaats en fabrieksmusea in Nederland.

De vraag
De Tiendschuur heeft ons benaderd met de vraag voor het scherp krijgen van de beleidsuitgangspunten van het museum. Deze beleidsuitgangspunten moeten in relatie staan met de actualiteit en gedragen worden door belangrijke stakeholders (met de gemeente Venlo voorop). De Tiendschuur wil daarmee een fundament creëren van waaruit de museale organisatie kan vertrekken en zijn activiteiten verder kan onderbouwen.

Onze uitvoering
Door middel van werkateliers met de medewerkers, docenten, vrijwilligers het bestuur en stakeholders komen tot nieuwe inzichten. Zoals een aangescherpte missie en visie, schrijven van de visie op samenwerking binnen en buiten de regio en met de gemeente Venlo en het aanscherpen van strategische en operationele doelstellingen. Met als resultaat een uitwerking van het rapport met hierin de inhoudelijke beleidsuitgangspunten met een stevige onderbouwing van het eigen verhaal en de aangescherpte operationele en strategische doelstellingen van de organisatie.

Deel dit project

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties