2018

Maas Binnenvaartmuseum, Maasbracht

Maas Binnenvaartmuseum
Het Maas Binnenvaartmuseum staat voor een cruciale fase in zijn bestaan. Het museum wil een verbreding doorvoeren en naast zijn oorspronkelijke functie van Scheepvaartmuseum het verhaal van de zand- en grindindustrie toevoegen. Daarnaast wil het bestuur professionaliseren door de Museumnorm als leidraad te nemen.

De vraag
RaadSaam Erfgoedprojecten is gevraagd om te kijken naar een nieuwe conceptontwikkeling voor het museum. Een conceptontwikkeling voor de nieuwe inrichting die leidt tot een realistisch en mooie nieuwe invulling van de presentatie van de collectie en van het nieuwe grindwinningverhaal. Er is een wens om meer structuur aan te brengen en het publiek ook zonder rondleiding de mogelijkheid te geven de geschiedenis van Maasbracht te begrijpen. Daarnaast bestaat de wens kinderen meer verhalen op hun eigen niveau aan te bieden en daarbij een meer interactieve invalshoek te realiseren

Onze uitvoering
De conceptontwikkeling voor de nieuwe inrichting zal leiden tot een realistisch en kwalitatief hoogstaande presentatie van de collectie en van het nieuwe grindwinningverhaal. De voorgestelde inrichting wordt gepresenteerd aan het bestuur en de vrijwilligers en aan de externe stakeholders zoals de gemeente Maasgouw, provincie Limburg en de grindwinningindustrie.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties