2022 / 2023

Maczek Memorial Breda

Maczek Memorial Breda
Het Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal van de inzet van de Poolse strijders in de Tweede Wereldoorlog voor het bevrijden van grote delen van Nederland. In het Memorial kan de bezoeker kennis maken met verschillende mannen uit de 1ste Poolse Pantserdivisie en Generaal Maczek.

De vraag
Het Memorial wil de collectie digitaal toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Dit betekent tenminste een keuze en de aanschaf van een nieuw registratiesysteem en de ontwikkeling van een duidelijke invoerinstructie zodat de vrijwilligers later de gehele collectie kunnen registreren.

Onze uitvoering
RaadSaam zal door middel van meerdere gesprekken met de vrijwilligers en het bestuur wensen verzamelen en daarna enkele keuzes voorleggen voor een nieuw registratiesysteem. Nadat deze keus gemaakt is zal er samen gekeken worden naar de te zetten stappen en de benodigde informatie en vragen die spelen rond auteursrecht, toegankelijkheid en de te bedienen doelgroepen. Om zo samen te komen tot de belangrijke uitgangspunten voor het digitaal toegankelijk maken van de collectie.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Zeeuws Archief, Middelburg

Advies, Collecties