beleefboxtel.nl
2019

Museum Boxtel (MUBO)

Museum Boxtel (MUBO)
MUBO is een uniek museum in Boxtel dat als enige de geschiedenis van Boxtel vertelt aan de hand van de Canon van Boxtel en daarmee het historisch erfgoed waarborgt en exposeert. Daarmee levert het een bijdrage aan het historisch besef van de Boxtelse bevolking in het algemeen en via educatie aan het onderwijs in het bijzonder.

De vraag
Het museum is al enige tijd bezig met het idee voor een nieuwe herinrichting van de vaste expositie over de geschiedenis van Boxtel. In 2017 is door een afstudeerstudente van de Reinwardt Academie in samenwerking met de commissie ‘vaste expositie’ gewerkt aan een nieuw plan.

Onze uitvoering
Samen met de voltallige projectgroep hebben wij een workshop georganiseerd voor advies/inbreng inzake de herinrichting van de vaste expositie over de geschiedenis van Boxtel in Museum Boxtel (MUBO).

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Het maken van een stappenplan en het ondersteunen en begeleiden van de verhuizing van de collectie van Histaruz

Verhuizing Histaruz, Leuven

Advies, Collecties

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

De ondersteuning van het maken van een profiel en de werving voor een nieuwe (tijdelijke) opvolging van de huidige conservator.

Missiemuseum Steyl

Advies