De Looierij
2018

Museum De Looierij, Dongen

De Looierij
De Looierij is een plaats waar mensen, zowel van binnen als buiten de gemeente Dongen, in een uitnodigende en verrassende omgeving, Brabants en Dongens erfgoed kunnen aanschouwen en interactief beleven. De Looierij bindt, nodigt uit, prikkelt tot onderzoek, maakt bewust en biedt ontspanning in een sociaal veilige en gastvrije omgeving

De vraag
Het museum bestaat uit een grote groep vrijwilligers die (voor een groot deel) een hele diepe band hebben met de collectie. Het museum wil de vrijwilligers graag betrekken bij het proces en op de hoogte brengen van de werkwijze en de gevolgen die dat kan hebben voor de verschillende collecties.

Onze uitvoering
Wij hebben een workshop gegeven over het starten van een collectiewaardering. Want waarom zou je dit eigenlijk doen en welke stappen zou je dan moeten zetten?

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Het maken van een stappenplan en het ondersteunen en begeleiden van de verhuizing van de collectie van Histaruz

Verhuizing Histaruz, Leuven

Advies, Collecties

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

De ondersteuning van het maken van een profiel en de werving voor een nieuwe (tijdelijke) opvolging van de huidige conservator.

Missiemuseum Steyl

Advies