2018

Museum van de Vrouw, Echt

Museum van de Vrouw
Het Museum van de Vrouw bestaat al een aantal jaar in het oude Gemeentehuis te Echt. Omdat het museum het pand gaat delen met nieuwe organisaties wordt het ruimtebeslag in het pand anders. Het museum wil op de begane grond links een entree en rechts een vaste presentatie realiseren. Op de eerste verdieping komen de wisselexposities. Het doel van de presentatie op de begane grond is om een brede introductie te bieden voor het publiek uit de diverse collecties van de gemeente. Het gaat daarbij over voorwerpen uit de gemeentecollectie, uit de collectie van het Museum van de Vrouw en over de profane voorwerpen uit de kerkschat van de Heilige Amelberga te Susteren.

De vraag
RaadSaam is gevraagd voor advies en ondersteuning van het museum ten behoeve van de nieuwe presentatie in het gebouw waarin het museum is gevestigd.

Onze uitvoering
Advisering en ondersteuning bij het tot stand komen van de planvorming die leidt tot een realistisch en kwalitatief hoogstaande invulling van de presentatie en verplaatsing van het kledingdepot.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Maassluis

Advies, Collecties

Gemeente Opsterland

Advies, Conceptontwikkeling

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed programma ‘Collecties buiten musea’ 

Onderzoek

Historisch Museum De Bevelanden, Goes

Collectiewaardering, Ondersteuning beleidsdocumenten