2020

Verhuizing Histaruz, Leuven

Histaruz
Histaruz is het historisch archief van het Universiteits Ziekenhuis in Leuven. In het museum is een overzicht te zien van 100 jaar Leuvense universitaire ziekenhuizen. De Histaruz collectie is groot en erg divers: het omvat 9.000 objecten en vele boeken, foto’s en documentatie die met het ziekenhuis en geneeskunde te maken hebben. De objecten zijn afkomstig van het ziekenhuis, de verpleegsterschool en de faculteit.

De vraag
Het museum zoekt ondersteuning bij de ontmanteling van het museum en de verhuizing van de depots. De collectie bestaat uit ongeveer 5.000 toestellen en 3.000 kleinere voorwerpen die in het ziekenhuis gebruikt werden voor onderzoek en verpleging. Daarnaast is er een grote collectie van klein materiaal zoals spuiten en pincetten, een collectie foto’s, video’s, dia’s en boeken.

Onze uitvoering
RaadSaam heeft de verhuizing van de collectie Histaruz gecoördineerd en ondersteund. Door het maken van een planning, het aansturen van de vrijwilligers en jobstudenten is de verhuizing binnen de gestelde termijn van twee maanden afgerond.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Keramiekcentrum Tiendschuur, Tegelen

Beleidsdocumenten, Ondersteuning beleidsdocumenten

Historisch Museum De Bevelanden, Goes

Collectiewaardering, Ondersteuning beleidsdocumenten

Het Spoorwegmuseum, Utrecht

Beleidsdocumenten, Collectieplan, Ondersteuning beleidsdocumenten

Missiemuseum, kloosterdorp Steyl

Beleidsdocumenten, Beleidsplan, Ondersteuning beleidsdocumenten