2020

Verhuizing Histaruz, Leuven

Histaruz
Histaruz is het historisch archief van het Universiteits Ziekenhuis in Leuven. In het museum is een overzicht te zien van 100 jaar Leuvense universitaire ziekenhuizen. De Histaruz collectie is groot en erg divers: het omvat 9.000 objecten en vele boeken, foto’s en documentatie die met het ziekenhuis en geneeskunde te maken hebben. De objecten zijn afkomstig van het ziekenhuis, de verpleegsterschool en de faculteit.

De vraag
Het museum zoekt ondersteuning bij de ontmanteling van het museum en de verhuizing van de depots. De collectie bestaat uit ongeveer 5.000 toestellen en 3.000 kleinere voorwerpen die in het ziekenhuis gebruikt werden voor onderzoek en verpleging. Daarnaast is er een grote collectie van klein materiaal zoals spuiten en pincetten, een collectie foto’s, video’s, dia’s en boeken.

Onze uitvoering
RaadSaam zal de verhuizing van de collectie Histaruz, coördineren, begeleiden en ondersteunen. Door het maken van een planning, het aansturen van de vrijwilligers en jobstudenten proberen we de verhuizing binnen de gestelde termijn van twee maanden af te ronden.

 

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

De ondersteuning van het maken van een profiel en de werving voor een nieuwe (tijdelijke) opvolging van de huidige conservator.

Missiemuseum Steyl

Advies

Het geven van een workshop en advies ten behoeve van het professionaliseringstraject van LIMA.

LIMA, Amsterdam

Advies, Workshops