2023

Zeeuws Archief, Middelburg

Zeeuws Archief, Middelburg
Het Zeeuws Archief is het Regionale Historische Centrum (RHC) van Zeeland. Het beheert en bewaart de archieven en collecties van Zeeuwse overheden, particulieren en bedrijven. Het Zeeuws Archief beheert daarnaast vele collecties, onder andere die van de gemeente Middelburg, waaronder beide bouwfragmenten. De bouwfragmenten zijn al vele jaren opgeslagen in een opslag aan de Leverskerkseweg te Middelburg zonder vooruitzicht op herplaatsing. Nu deze opslag eveneens gesloopt gaat worden moet er een definitief besluit genomen worden over de toekomst van beide kunstwerken.

De vraag
Door het Zeeuws Archief zijn wij benaderd met de vraag een offerte uit te brengen voor een richtinggevend advies voor de toekomst van twee uit een voormalig schoolgebouw gehaalde muurschilderingen van Raymond Kimpe in eigendom van de gemeente Middelburg. De vraag is of de beide bouwfragmenten herplaatst of afgestoten kunnen worden en hoe dit transparant en zorgvuldig te organiseren is met het oog op de huidige wet- en regelgeving.

Onze uitvoering
RaadSaam zal advies gegeven over de mogelijkheden en beperkingen van het herbestemmen en afstoten van beide bouwfragmenten met wandschilderkunst van de kunstenaar Kimpe, inclusief een stappenplan met in achtneming van de wet- en regelgeving.

Deel dit project

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Gemeente Helmond, HomeComputerMuseum

Advies, Collecties

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Conceptontwikkeling

Gemeente Maassluis

Conceptontwikkeling, Collecties

Gemeente Roermond, Cuypershuis

Advies, Collecties, Collectiescan