Onderzoek

Werkwijze
Het verrichten van onderzoek is een van onze specialiteiten. Zo hebben wij voor diverse initiatieven haalbaarheidsonderzoeken verricht, een afdeling collectiebeheer doorgelicht en interieurs in Nederland geanalyseerd. Daarnaast doen wij ook onderzoek naar specialistische kennisborging in musea.

Waarom een onderzoek?
Voor elk onderzoek is een specifieke reden. Onderzoek geeft in alle gevallen een beter en betrouwbaarder beeld van een bepaalde situatie.

Welke stappen?
Bij elk onderzoek past een specifieke aanpak, maar voor de meeste onderzoeken werken wij met enquêtes, werkateliers en deskresearch voor de beantwoording van de gestelde vragen.

Meer weten?

neem contact met ons op

Projecten

Allard Pierson Museum, Amsterdam

Overige werkzaamheden, Onderzoek

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

Een integraal advies over een aantal gesignaleerde knelpunten met betrekking tot Museum Kranenburgh en de subsidiëring daarvan

Gemeente Bergen

Advies

Een onderzoek naar de mogelijkheden van een meer dynamisch erfgoedbeheer van dit soort interieurs in depots in Nederland.

Interieurs in Nederlandse museumdepots

Onderzoek, Collecties