Professionaliseren

Werkwijze
Met onze kennis en ervaring kunnen wij op doeltreffende wijze helpen bij de ontwikkeling van plannen ter bevordering van de eigen professionaliteit. Die hulp bieden wij ook voor het aanmeldingstraject voor het museumregister.

Waarom professionaliseren?
Professionalisering is veelal een voorwaarde om vooruitgang te kunnen boeken en verbeteringen door te voeren, en/of om de status van een geregistreerd museum te verkrijgen. Verbetering kan op elk vlak en elk niveau in de organisatie. Een professionaliseringsplan biedt een nieuwe visie op de museale toekomst en geeft richting aan verdere uitbouw en ontwikkeling van het museum.

Welke stappen?
Professionaliseren kan zowel kleinschalig als grootschalig aangepakt worden. Wij bieden elke organisatie een passend model: doelgericht en effectief maatwerk. Wij houden rekening met de wensen en mogelijkheden van de organisatie en baseren daarop realistische stappen voor de toekomst. Ons einddoel is een museum dat met een nieuwe focus een gezonde toekomst tegemoet kan gaan.

Meer weten?

neem contact met ons op

Projecten

’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst

Beleidsplan, Collectieplan, Collecties, Ondersteuning beleidsdocumenten

Ondersteuning bij het aanpassen van de beleidsdocumenten voor het Museumregister.

Terra Maris, Oostkapelle

Beleidsdocumenten

Een onderzoek naar de mogelijkheid voor een eerste doorkijk voor de inhaalslag collectiebeheer.

M HKA, Antwerpen

Advies, Collecties, Onderzoek

Een advies om de verdere ontwikkeling van Industrieel Museum Zeeland te versterken, door samen de professionalisering te onderzoeken.

Industrieel Museum Zeeland, Sas van Gent

Professionaliseren