Professionaliseren

Werkwijze
Met onze kennis en ervaring kunnen wij op doeltreffende wijze helpen bij het ontwikkelen van plannen ter bevordering van de eigen professionaliteit. Die hulp bieden wij ook voor het aanmeldtraject voor het museumregister.

Waarom professionaliseren?
Professionalisering is noodzakelijk om een stap verder te komen, zich te ontwikkelen en/of om de status te verkrijgen van een geregistreerd museum. Een professionele werkwijze brengt het museum altijd vooruitgang. Verbetering kan op elk vlak en elk niveau in de organisatie. Een professionaliseringsplan biedt een nieuwe visie op de museale toekomst, geeft een richting aan voor de verdere uitbouw en ontwikkeling van het museum.

Welke stappen?
Professionaliseren kan zowel kleinschalig als grootschalig aangepakt worden. Wij bieden elke organisatie een passend model. Doelgericht en effectief maatwerk. Te allen tijde kijken wij naar de wensen en mogelijkheden van de organisatie en baseren daarop realistische stappen voor de toekomst. Zodat een museum met een nieuwe focus de toekomst tegemoet kan gaan.

Meer weten?

neem contact met ons op

Projecten

Ondersteuning bij het aanpassen van de beleidsdocumenten voor het Museumregister.

Terra Maris, Oostkapelle

Beleidsdocumenten

Een onderzoek naar de mogelijkheid voor een eerste doorkijk voor de inhaalslag collectiebeheer.

M HKA, Antwerpen

Advies, Collecties, Onderzoek

Een advies om de verdere ontwikkeling van Industrieel Museum Zeeland te versterken, door samen de professionalisering te onderzoeken.

Industrieel Museum Zeeland, Sas van Gent

Professionaliseren

Haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het Kempenmuseum De Acht Zaligheden.

Gemeente Eersel, het Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Onderzoek, Professionaliseren