Kasteel Hoensbroek
2019

Historisch goud, Kasteel Hoensbroek

Historisch goud, Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en een van best toegankelijke kastelen van Europa. Kasteel Hoensbroek bestaat al zeven eeuwen. Het heeft allerlei functies gehad, waarvan een verdedigingsburcht en woonhuis de twee belangrijkste waren. Leer, lees, kijk en ontdek alles over de architectuur en zijn ridders, graven en markiezen.

De vraag
Het kasteel Hoensbroek is zich aan het bezinnen op een verdiepend historisch thema voor de beleving van het kasteel. De organisatie zoekt daarom een invulling voor een bijeenkomst om met het hele team over deze nieuwe invulling na te denken. Deze brainstorm moet ideeën genereren voor deze nieuwe invulling en vooral het ‘waarom zouden we het doen’ boven water halen. Het thema bokkenrijders is complex en het museum wil de verschillende museale uitdagingen daarvan goed in beeld krijgen.

Onze uitvoering
RaadSaam heeft een brainstorm uitgevoerd met interne stakeholders voor een nieuw aanvullend thema voor het kasteel. We hebben de brainstorm voorbereid en de inhoud afgestemd, daarnaast hebben we een korte schriftelijke terugkoppeling gegeven.

Deel dit project
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Werkzaamheden

Meer weten?

neem contact met ons op

Andere projecten

Het maken van een stappenplan en het ondersteunen en begeleiden van de verhuizing van de collectie van Histaruz

Verhuizing Histaruz, Leuven

Advies, Collecties

Een haalbaarheidsonderzoek voor een dynamisch museum over de interactie tussen wetenschap, zorg en samenleving op de Hertogensite in de Leuvense benedenstad.

KU en UZ Leuven

Conceptontwikkeling

Voor het museum hebben wij een overzichtelijk en actueel beeld geschetst van de opleidingsmogelijkheden (mbo/hbo/wo/nascholing/veld zelf) voor collectiemanagers in zowel binnen als buitenland.

Rijksmuseum, Amsterdam

Onderzoek

De ondersteuning van het maken van een profiel en de werving voor een nieuwe (tijdelijke) opvolging van de huidige conservator.

Missiemuseum Steyl

Advies